BRUSSEL – HALLE – VILVOORDE

zaterdag 12 september 2009   

OPEN BRIEF

De heer Herman VAN ROMPUY

Eerste Minister

Wetstraat, 16

 1000               BRUSSEL

 

 

Geachte heer Eerste Minister,

 Met mijn brief van 23 juni 2009, waarop ik tot op heden geen antwoord mocht ontvangen, heb ik er uw aandacht op gevestigd dat bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers een wetsvoorstel hangende is om deze splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde goed te keuren (zie eerste bijlage).

 Bij uw terugkeer uit een welverdiende vakantie heeft u via een radio-interview beklemtoond dat de rechtsstaat moet gerespecteerd worden. Hoewel zoiets in een democratisch georganiseerde samenleving vanzelfsprekend is, is het toch betekenisvol dat een eerste minister in functie die zo duidelijk benadrukt.

 Mag ik dan ook aanmenen dat het wetsvoorstel tot splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde de rechtmatige parlementaire weg zal volgen en zonder onderhandelingen wordt goedgekeurd.

 Aangezien het derde belangenconflict ten laatste op 20 oktober 2009 afloopt biedt dit uw ambt en uw regering een uitstekende mogelijkheid om de rechtstaat te eerbiedigen en de Kamer van Volksvertegenwoordigers tot de stemming te laten overgaan.

Als de Franstalingen de alarmbelprocedure inroepen dan zijn zij, en zij alleen verantwoordelijk, voor het blokkeren van de federale besluitvorming.

 Zij kunnen het land dan uitleggen dat zij meer belang hechten aan het verdedigen van de voorrechten van enkele duizenden Franstalingen in de Vlaamse rand dan oog te hebben voor de welvaart en het welzijn van 10.000.000 landgenoten.

 Bijgaand maak ik u eveneens ter informatie een brief over die ik uw vice-premier S. VAN ACKERE liet geworden; eveneens tot op heden zonder antwoord (zie tweede bijlage).

 Met bijzondere hoogachting,

               

Willy DE WAELE

Burgemeester

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s